21 september 2009

Biler slår ikke rødder, det gør mennesker. Beretning fra Park(ing) Day 2009 i DC

Parkeringspladser er sværere at finde, når man har brug for dem. Men sværere kan det være, at finde en grøn plet, hvor du kan sidde at slappe af. Eventgruppen Rebar har siden 2005 opfordret til, at man d. 18. september indtager en parkeringsplads og omdanner den til en park for en dag, fordi alt for meget af pladsen i byerne er tilegnet køretøjer og alt for lidt til mennesker. Denne event hedder Park(ing) Day og i år kom den for første gang til Washington DC. Jeres udsendte havde fingrene i med i græsset, da en parkeringsplads, blev belagt.

Der blev bagt muffins til gæsterne, sat badminton net op, lagt bøger ud og Scrabble var der også. Og en hel del slog sig i løbet af dagen ned i det saftige græs. En dreng kom om formiddagen forbi stedet med sin mor i hånden. Han vendte sig mod os og spurgte med alt for store brune øjne: "Bygger I en legeplads til os? Vi har ingen". Senere på dagen råbte en taxachauffør fra sit vindue: "Dig up the concrete!". Knap så radikalt gik det dog for sig, men for en dag ændrede hjørnet mellem 14th street og S street i den nordvestlige del af Washington DC.

Se engang her:


Se slideshow fra Washington DCs første Park(ing) Day.

Next stop Copenhagen 2010 - hvem er med?

8 kommentarer:

  1. Fik en SMS forleden fra en kammerat, der har brug sommeren på et større anlægsprojekt: "Rullegræs er enhver parcelhusejers drøm" - tag den Nifty ;-)

    SvarSlet
  2. Hehe. Man fornemmer redebygningstendenser og ligusterhæklerier på vej ;)

    SvarSlet
  3. Du skal ikke kimse af håndens arbejde - se bare her, hvad det kan blive til i "urban versionering": http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk/8098567.stm

    SvarSlet
  4. Hov var det et nyt kamera der lå der på tæppet?

    SvarSlet
  5. 2010 - Jeg er med. Tager speedminton, pandekager og vattæppe med.

    SvarSlet
  6. Hvilken p-plads skal vi indtage? Nr fire fra Nørreport station på Nørre voldgade?

    SvarSlet
  7. Det lyder da som en god central plads! Måske skal vi have masker på - med al den trafik der tordner forbi. Kræver nok en form for tilladelse... :) Bliver kanon!

    SvarSlet
  8. Vi kan også tage en af de nye ved DR byen så kan vi nok komme i fjerneren... men jeg tænkte en af pointerne netop var at gøre plads til mennesker der hvor de var mest trængt af bilerne...

    SvarSlet