11 februar 2009

Japanerne opfinder tis-væk pillen til kamp mod kvinders stress


Japanske kvinder føler sig stressede over deres tissetrang, som tilmed forringer livskvaliteten. Det viser en "undersøgelse", som firmaet Kowa har foretaget. Hele tiden skal kvinden mærke efter om blæren nu er fuld, lige som hun har lagt sig i seng eller når hun burde koncentrere sig på jobbet. Men heldigvis har det japanske firma Kowa opfundet en pille, der løser netop dette problem(?). Tag den lille pille tre gange om dagen, og så er du fri for at skulle koncentrere dig om kroppens forstyrrende signaler. Mere tid til arbejd, arbejd.

10 februar 2009

Teknokratisk præcision

Der er meget at lære af og beundre ved ingeniører. Som for eksempel deres sans for detaljer. Se nu bare skiltet her, som jeg i dag har set på en elevator på DTU:


Godt, at trappen er lige ved siden af...

03 februar 2009

Skygge-boksning over netværk

Skyggeboksning er en nobel disciplin. Med godt fodarbejde og vedholdenhed kan du få sved på panden uden at risikere klø. Et forskningsprojekt ved navn "Remote Impact - Shadow Boxing Over a Distance" har gjort det muligt, at skyggebokse over netværk, så du ikke behøver at slå løs på skyggen af dig selv. Skyggen på væggen i forsøget stammer nemlig fra din modspiller, der er et eller andet sted i verden.

I spillet repræsenteres den anden spiller, ikke ved hjælp af grafik, eller videostreaming (i gængs forstand), men ved skyggen og lyden af den anden spiller. At dømme ud fra videoklippet bliver spillerne grebet af legen. Læg især mærke til den noble herre med skjorten og de "finurlige helkropsslag". Jeg er ikke sikker på, at det ville give point eller klapsalver i en rigtig boksekamp...

GPS Gaming

Dette er et eksempel fra England på GPS gaming.



Jeg arbejder med lokalitetsbaserede spil i min Ph.D og dette er bestemt interessant i forhold til at skabe en generisk platform, hvor mange forskellige typer af spil kan købes og spilles alle steder til alle tider. Fleksibelt bestemt.

Det bliver interessant at følge udviklingen af spil til platformen! Hvilken type af spil vil kunne anvende platformens muligheder på en interessant måde? Man kan frygte at der vil komme en række kendte spil, der blot har fået hakket en hæl og klippet en tå, sådan som det ofte sker med spændende platforme.