24 oktober 2007

Overlevelse for fremmedordsfanatikere

Den berømte håndholdte trådløse lygte "MagLite" er ikke for enhver. I hvert fald ikke hvis man læser deres reklameannonce bag på DSB bladet for tiden. Her er et uddrag. Først overskriften:

"It stays brighter longer than ever. Assuming that's important to you"

Fair nok, de fleste der vil have en lommelygte, vil have en der lyser i lang tid.

"Robust aluminiumskonstruktion fremstillet med riflet design. Fuldt anodiseret for at opnå forbedret korrosionsbestandighed. Vandafvisende. Stødsikker. En så pålidelig partner, som du kan forestille dig."

Okay. Hvilke behov tales der lige til her? Hvem vil dræbe for at få lækkert riflet design og bekymrer sig korrosionsbestandighed? Dette handler om overlevelse for fremmedords fanatikere og ingeniører. Det lyder godt nok som en teknisk og smart lygte. To af dem, tak. Kan den lave kaffe?

Giv mig sne, slud, kuling og isvinter

Jeg håber på intet mindre end en rigtigt hård vinter. Snestorm og kuling. Så kan alle os med overlevelsesgrejet, antarktisberedte jakker og tundra tasker, få det eventyr vi er klædt på til. Frem med isøksen, der lige nu ligger brak i inderlommen, fyr nødraketten i ærmet af og lad tøjet stå sin prøve. Det bliver et festfyrværkeri sponseret af friluftsland og spejdersport, med nødblus over det danske land, så kan vi endeligt nyde godt af jakker, der garanterer tørhed i kuling og som holder kroppen varm selv med temperaturer ned til -22 grader.

Lige nu synes min jakkes modstandsdygtighed som lidt af en joke. Som at tage en kampvogn igennem Klampenborg. Overkill.